Η αγαπη του πατερα

575005d7a4956dd11dee271fc2cda47b

Ο πατέρας είναι έμπνευση.  Είναι η αρχή για τις περισσότερες πεποιθήσεις που θα ακολουθείς στην ζωή σου. Για την σχέση σου με τα χρήματα, με την αξιοπρέπεια, το ήθος. Είναι η βάση για τις πρώτες δυσκολίες, και για τις δυσκολίες όλης σου της ζωής, ακόμα και όταν δεν είναι εδώ. Για την δύναμη που θα ψάχνεις όταν θες έναν δυνατό πρότυπο.

Αν είσαι η κόρη τα χαρακτηριστικά του μάλλον θα αναζητήσεις στους άντρες και η σχέση που έχει με την μητέρα σου είναι αυτή που θα ψάχνεις να χτίσεις και εσύ. Αν ο πατέρας σου σε αφήνει να βλέπεις όταν μαστορεύει τότε όταν μείνεις σε δικό σου σπίτι πιθανόν να έχεις το δικό σου κασελάκι με σφυρί και κατσαβίδια. Είναι ο άνθρωπος που πιστεύεις ό,τι και αν σου πει. Είναι εκείνος που μάλλον στερήθηκε περισσότερα από όσα φαντάζεσαι για να μεγαλώσεις εσύ καλά.

Αν ο πατέρας σου πει “δεν είσαι πλούσιος όταν έχεις λεφτά, αλλά όταν δίνεις λεφτά” τότε έτσι θα είναι. 

Αν ο πατέρας σου πει “θα είμαι εδώ όποτε με χρειάζεσαι” τότε έτσι θα είναι.

Αν ο πατέρας σου πει “να κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση κάθε βράδυ, αυτό είναι ευτυχία” τότε έτσι θα είναι.

Αν ο πατέρας σου πει “να δίνεις το μισό σου κουλούρι στον διπλανό σου που δεν έχει λεφτά για κουλούρι” τότε έτσι θα είναι

Αν ο πατέρας σου πει “να σέβεσαι το σώμα σου”, αυτό να κάνεις.

Πατέρας είναι ο άνθρωπος που θα σου διδάξει την έννοια της λέξης ασφάλεια.

Σε όσα παιδιά δεν γνώρισαν τον πατέρα τους ή είχαν μια πραγματικά δύσκολη ή ανύπαρκτη σχέση μαζί του. Εκεί στρέψε την προσοχή σου. Κατανόησε ή δείξε την αγάπη σου.

Δες το παρακάτω βίντεο και συγκινήσου. Μετά πάρε τον πατέρα σου ένα τηλέφωνο και πες του πως τον αγαπάς. Ίσως και ένα ευχαριστώ. Αν δεν είναι εδώ, πάρε την μητέρα σου. Το ίδιο μας κάνει. Ναι;

Η Γεωργία Κωτσιοπούλου είναι αρθρογράφος και ιδρύτρια του Savoir Ville. Σπούδασε στην σχολή του ΑΝΤ1 και στο Athens Media Lab δημοσιογραφία και επικοινωνία και συνεχίζει στην σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Αγαπάει τα χρώματα, τα βιβλία και το καλό φαγητό. Απεχθάνεται τα ψάρια, τις περιγραφές σε τρίτο πρόσωπο και τα δυνατά αρώματα.

Be first to comment