Φωλιες μπεικον με αυγα στον φουρνο

SVpost_140117_a

SVpost_140117_b

Αν σας αρέσουν τα αυγά με μπέικον, τότε σας έχω το πρωινό αυτού του σαββατοκύριακου. Αυτό το πιάτο, βέβαια, μπορείτε να το σερβίρετε όχι μόνο για πρωινό, αλλά και ως κύριο μαζί με μια πράσινη σαλάτα. Θα χρειαστείτε φορμάκια για μάφινς ή μεμονωμένα φορμάκια αλουμινίου, που πωλούνται στα σούπερμάρκετ. Τα υλικά είναι

φέτες μπέικον

τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας ή τυρί φέτα

μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό)

αυγά

Βουτυρώστε ή λαδώστε τα φορμάκια. Αν οι φέτες του μπέικον που θα χρησιμοποιήσετε είναι στρόγγυλες, απλά τοποθετήστε τις στα φορμάκια και πιέστε τις προς τα κάτω για να κάνουν ένα βαθούλωμα στο κέντρο. Αν είναι μακρόστενες, τότε χρησιμοποιήστε μία για να τυλίξετε εσωτερικά το φορμάκι και ένα κομμάτι από μια δεύτερη για να καλύψετε τον πάτο. Δεν πειράζει καθόλου αν μείνουν κάποια κενά. Ρίξτε μέσα λίγο τριμμένο τυρί, μετά τα μυρωδικά σας και στο τέλος σπάστε μέσα ένα αυγό. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι, αλλα ο κρόκος να παραμένει υγρός. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε με λίγο τριμμένο τυρί επιπλέον. Καλή όρεξη!

SVpost_140117_c

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment

Solve : *
32 ⁄ 16 =