Φραουλες σε ροζε κρασι με μελι και φυσικη βανιλια

SVpost_140415_a

SVpost_140415_b

Είναι η ώρα της φράουλας και πάντα τέτοια εποχή ψάχνω να βρω νέες συνταγές και ιδέες με φράουλες, αν και η αλήθεια είναι ότι τελικά προτιμώ να τις τρώω φρέσκες με το που τις αγοράζω! Σήμερα σας προτείνω μια παραλλαγή του κλασικού πιάτου φράουλες με ζάχαρη, αλλά με ροζέ κρασί, μέλι και βανίλια, που μπορείτε να το σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος ή απλά ένα ζεστό, χαλαρό απόγευμα. Θα χρειαστείτε

μισό κιλό φράουλες (διαλέξτε όσο γίνεται μικρότερες και κατά προτίμηση άγριες)

1/3 κούπας αρωματικό ροζέ κρασί

1 κουτ. σούπας μέλι

τους σπόρους από μια φυσική βανίλια

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά λίγο το κρασί, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε το μέχρι να ζεσταθεί και να ρευστοποιηθεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει. Πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες από τα φυλλαράκια τους και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ, κατά προτίμηση με καπάκι. Αν οι φράουλες είναι μικρές, χρησιμοποιήστε τις ολόκληρες, αλλιώς κόψτε τις στη μέση. Ρίξτε από πάνω το αρωματισμένο κρασί, κλείστε το καπάκι και αποθηκεύστε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Προτείνω να το φτιάξετε μια-δυο ώρες πριν το σερβίρετε. Καλή επιτυχία!

 SVpost_140415_c

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment

Solve : *
15 + 4 =