Αυτό είναι ένα νόστιμο κι εύκολο πιάτο για μια καθημερινή που έχεις γυρίσει σπίτι κουρασμένη και λες τι τρώμε πάλι για βράδυ.

Φτιάχνεται μέσα σε 10 λεπτά και η γεύση δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα βρωμοφαχίτας του Fridays (γιατί ομολογώ ότι τα fajitas ήταν το αγαπημένο μου πιάτο για χρόνια από το Friday’s) και μετατρέπεις ένα βαρετό φαγητό καθημερινής σε μια πιο σπέσιαλ εμπειρία. Για κάποιο λόγο στο μυαλό μου το βράδυ της εβδομάδας που ταιριάζει κάτι πιο σπέσιαλ είναι η Πέμπτη που είναι μεν καθημερινή αλλά σχεδόν σαββατοκύριακο άσε που τελειώνει και η εβδομάδα και θες να το γιορτάσεις με κάτι πιο περιποιημένο. Για βάση χρησιμοποίησα άγριο ρύζι (γι’αυτό και είναι κατάμαυρο) αν και νομίζω ότι θα του πήγαινε καλύτερα η κινόα, αλλά δυστυχώς μου είχε τελειώσει (σκάνδαλο ναι, στο δικό μου σπίτι τελείωσε η κινόα, μη σας τύχει μόνο σας εύχομαι…). Αν θέλετε να κάνετε το βραδινό αυτό ακόμα πιο σπέσιαλ μπορείτε να φτιάξετε και λίγη γκουακαμόλε που θα του ταιριάζει γάντι!

Υλικα για 2 ατομα

-1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

-5 μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φέτες

-2 χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε φέτες

– 3 σκελίδιες σκόρδο, ψιλοκομμένες

– 3-4 μπουκέτα μπρόκολο

-400γρ κόκκινα ή μαύρα βρασμένα φασόλια

– 200γρ τοματοπελτέ

-2κτ σούπας μηλόξιδο

-1κτ σούπας ταμάρι

-1κτ γλυκού κόκκινη πάπρικα

-1 κούπα κινόα ή καστανό ρύζι

-2 κτ σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Εκτελεση

  • Βράζεις τη κινόα ή το καστανό ρύζι με τη διπλάσια ποσότητα νερού μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζεις με το λάδι το κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτεις τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το μπρόκολο και ανακατεύεις.
  • Μόλις αρχίσουν να ψήνονται προσθέτεις τα φασόλια και το ντοματοπελτέ.
  • Στη συνέχεια προσθέτεις τη πάπρικα, το μηλόξιδο και το ταμάρι και ανακατεύεις.
  • Αφήνεις να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά ζουμιά.
  • Σερβίρεις το ρύζι ή τη κινόα και από πάνω τα λαχανικά. Αν θέλεις γαρνίρεις με λίγα κομμάτια φρέσκα κόριανδρο.