Φαε το σουβλακι τωρα

Μικρό σε φρόντισαν ταΐζοντας σε πολύ γάλα για να έχεις γερά κόκαλα και ας μην σου άρεσε. Λαχανικά, όσπρια και ψάρι. Και ας ήθελες σουβλάκι.

Μεγάλωσες και έμαθες να κάνεις yoga, να τρως σούσι, να τρώς μεξικάνικο, να πηγαίνεις για τρέξιμο στα πάρκα, να κάνεις μασαζ τακτικά, να πίνεις κοκτέιλ που ήταν της μόδας και ας μην σου άρεσαν όλα. Είδες ταινίες που δεν σου άρεσαν άλλα ήθελες να μιλάς για αυτές, έκανες φίλους που δεν τους άντεχες αλλά για κάποιο λόγο έπρεπε να τους έχεις στον περιγυρό σου.

Δούλεψες σε δουλειές που δεν σου άρεσαν, φόρεσες ρούχα που δεν ήθελες να φορέσεις, έμεινες σε σχέσεις που δεν σου άρεσαν γιατί φοβήθηκες να μείνεις μόνος σου. Έζησες σε σπίτια που δεν σου άρεσαν και σε γειτονιές που δεν χαιρόσουν να βλέπεις κάθε πρωί.

Και μια μέρα όπως περπατάς αφηρημένος σε πατάει ένα τρόλει, το κεφάλι σου κάνει σπλατς –όλα τα κεφάλια σπλατς κάνουν- και δεν ευχαριστήθηκες ποτέ ένα σουβλάκι όπως το ήθελες.

souvlaki

Η Γεωργία Κωτσιοπούλου είναι αρθρογράφος και ιδρύτρια του Savoir Ville. Σπούδασε στην σχολή του ΑΝΤ1 και στο Athens Media Lab δημοσιογραφία και επικοινωνία και συνεχίζει στην σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Αγαπάει τα χρώματα, τα βιβλία και το καλό φαγητό. Απεχθάνεται τα ψάρια, τις περιγραφές σε τρίτο πρόσωπο και τα δυνατά αρώματα.

1 Comment

  • Reply October 1, 2014

    Nick

    Έχεις δίκαιο! Για το μόνο πράγμα που θα νιώθω incomplete after my death είναι για το σουβλάκι που δεν έφαγα. Το οποίο για να φτιαχτεί έχει σκοτωθεί ένα ζώο. Ίσως το σουβλάκι που ΔΕΝ έφαγα να είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο θα νιώθω καλά.

Leave a Reply