Μια θαυμάσια εύκολη πρόταση digestif για ένα γιορτινό γεύμα ή δείπνο! Συνοδεύουμε με γκοφρέτες, τραγανά μπισκότα ή muffins.

Τι θα χρειαστείς: 

40ml Ketel One

10ml λικέρ πορτοκαλιού

10ml λικέρ καφέ

50ml φρεσκοφτιαγμένο καφέ espresso

Γκοφρέτες (για γαρνιτούρα)

Πως θα το φτιάξεις: 

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου martini ή coupette χωρίς πάγο. Γαρνίρουμε με κόκκους καφέ και γκοφρέτες.

espresso-martini_ketel-one_1

Λίγα λόγια για τη βότκα Ketel One

Η ιστορία της ultra premium vodka Ketel One ξεκινάει το 1691, όταν ο Joannes Nolet δημιούργησε το οικογενειακό αποστακτήριο στο Schiedam, στην Ολλανδία. Δημιουργείται αργά, με τρόπο χειροποίητο από το Master Distiller σε παραδοσιακούς χάλκινους αποστακτήρες, ενώ πήρε το όνομά της από τον αυθεντικό pot still αποστακτήρα, Distilleerketel#1, τον οποίο χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα. Μόνο η καρδιά κάθε απόσταξης χρησιμοποιείται, κάνοντας την Ketel One, απλώς, την καλύτερη vodka όλων. Είτε την απολαμβάνεις σκέτη με πάγο στο σπίτι είτε την πίνεις αργά σε ένα Ketel One μαρτίνι σε ένα lounge bar με φίλους, η Ketel One παραμένει απολαυστική.

Ευχαριστούμε θερμά το 42 Barstronomy.Athens για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά