Pasta Florentine one-pot-pasta-florentine5-700x1050 20 λεπτά συνολική προετοιμασία Θα χρειαστείς: 1 κουταλιά λάδι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 πακέτα ζυμαρικά 1 κούπα ζωμό λαχανικών 8-10 ντοματάκια 1 κούπα τυρί πεκορίνο 4 κούπες baby σπανάκι 1/4 κούπας γάλα εαν θες μπορείς να ρίξεις και κόκκινες πιπερίτσες στο τέλος στο πιάτο. Οδηγίες: Σώταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για ένα λεπτό σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το ζωμό και τις ντομάτες και βράσε τα όλα μαζί για περίπου 12 λεπτά. Εαν νομίζεις ότι χρειάζεσαι περισσότερο ζωμό, μπορείς να προσθέσεις. Όταν βράσουν τα ζυμαρικά ρίξε το σπανάκι και το τυρί λίγο λίγο. Κράτησε λίγο τυρί για το τέλος. Ζυμαρικά cacio e pepe vegan-cacio-e-pepe4-700x980 20 λεπτά συνολική προετοιμασία Θα χρειαστείς: 1/2 κούπα κάσιους 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη 1/2 κουταλιά αλάτι 1/8 κουταλιάς σκόρδο σκόνη 1 πακέτο ζυμαρικά 2  κουταλιές λάδι 1/2 κούπα από το μείγμά που θα φτιάξεις με τα κάσιους 1/2 κουταλάκι πιπέρι 1/4 κουταλάκι αλάτι   Οδηγίες: Για το μείγμα με τα κάσιους: Βάλε τα πρώτα τέσσερα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησε τα μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα ψωμιού. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και κράτησε μια κούπα από το νερό αφού μαγειρευτούν. Για το Cacio e Pepe: Βάλε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξε το ελαιόλαφο και μισή κούπα από το μείγμα με τα κάσιους. Πρόσθεσε μισή κουταλιά πιπέρι και 1/4 της κουταλιάς αλάτι.  Με δύο κουτάλες ανακάτεψε τα ζυμαρικά. Πρόσθεσε δύο κουταλιές νερό από τα ζυμαρικά και ανακάτεψε μέχρι η sauce και τα μακαρόνια να μην είναι εντελώς στεγνά. Πρόσθεσε πιπέρι εαν θες. Ρίξε την υπόλοιπη παρμεζάνα και σέρβιρε.