Tο κρασί με την πίτσα για τους Ιταλούς -που ξέρουν σίγουρα από πίτσα- είναι ότι είναι η μπύρα για το burger. Eίτε πρόκειται για την πίτσα που παρήγγειλες στο σπίτι είτε για το δείπνο σε ένα ιταλικό εστιατόριο υπάρχουν μερικές επιλογές κρασιών για να συνδυάσεις το γεύμα σου.

Ας δούμε τις παρακάτω 4 κλασικές επιλογές όπως τις δοκιμάσαμε με τα κρασιά από την Greek Wine Cellars – Ελληνικά Κελλάρια Οίνων

Λευκό ή κόκκινο;

Παραδοσιακά η κλασική, βασική συνταγή πίτσας με την σάλτσα ντομάτας και το λιωμένο τυρί ταιριάζει με λευκό κρασί. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι τα υπόλοιπα υλικά. Λουκάνικα, αλλαντικά και καπνιστές γεύσεις μπορούν να σε οδηγήσουν εύκολα στην επιλογή ενός κόκκινου. Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα άλλο κριτήριο για το χρώμα του κρασιού είναι το τυρί της πίτσας. Όσο πιο λιπαρό είναι το τυρί (cheddar για παράδειγμα) τόσο πιο υψηλή οξύτητα θες στη γεύση σου από το κρασί. Υπολογίζοντας και την οξύτητα που περιέχουν οι ντομάτες στη σάλτσα τότε ίσως να χρειάζεσαι ένα κόκκινο κρασί. Για να απολαύσεις τη γεύση της ζύμης της πίτσας ίσως το ιδανικό κρασί να είναι αυτό με αρώματα φρούτων.

st_pizzacover_061416_1600

1. Margherita Pizza

Κρασί: Λευκός Κύκνος 

Γιατί: Αν διαλέξεις την κλασική και πιο ελαφριά επιλογή πίτσας χρειάζεσαι ένα λευκό κρασί για να απολαύσεις τον συνδυασμό του τυριού, της σάλτσας και της ζύμης. Το λευκό κρασί θα σε αφήσει να ανακαλύψεις τις αρωματικές νότες του βασιλικού αλλά και των άλλων βασικών γεύσεων της πίτσας. 
2016leykos-kyknos-rgb-tel-custom

2. Pepperoni Pizza

Κρασί: Μαύρος Κύκνος 

Γιατί: Η πίτσα που αγαπάμε οι περισσότεροι. Το pepperoni, αλλαντικό με λίπος, περιέχει κρέας από μοσχάρι και χοιρινό και μπαχαρικά όπως πιπέρι και πάπρικα που του δίνουν ισχυρή γεύση που καλύπτει τη γεύση του τυριού. Για αυτόν τον λόγο χρειάζεται ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με ισχυρή και γεμάτη γεύση. O λόγος είναι ότι τα κόκκινα κρασιά έχουν πιο γεμάτη γεύση και σώμα (πληρότητα γεύσης), κάτι που ταιριάζει εξαιρετικά με το πλούσιο κρέας του λουκάνικου αλλά και τα μπαχαρικά και τα βότανα (θυμάρι, ρίγανη).

3. Barbecue Chicken Pizza

Κρασί: Μαύρος Κύκνος

Γιατί: Το άρωμα του barbeque σε συνδυασμό με το κοτόπουλο μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος επιλογή κρασιού αν έχεις συνηθίσει να διαλέγεις λευκό κρασί με πιάτα που περιέχουν λευκό κρέας. Εδώ χρειάζεσαι ένα κρασί που θα επιβληθεί στην καπνιστή γεύση της σάλτσας barbecue χωρίς να την σκεπάσει.   
2015-mayros-kyknos-rgb-tel-custom

4. Salad Pizza

Κρασί: Aegean Breeze 

Γιατί: Έχει εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο μιας πιο υγιεινής διατροφής χωρίς να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις. Gourmet επιλογές με ρόκα και τυρί αποφεύγοντας τα πολλά λιπαρά και τις πολλές θερμίδες. Μια ”ήσυχη” επιλογή γεύσης που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά αρώματα του μοσχάτου. Με φόντο αρώματα εξωτικών φρούτων και λουλουδιών.  Είναι ένα κρασί με φρουτώδη χαρακτήρα και ζωντανή οξύτητα. Θυμήσου να το πιεις δροσερό. 
aegean-breeze-750-ml-copy-custom Ανακάλυψε περισσότερα στο Greek Wine Cellars – Ελληνικά Κελλάρια Οίνων