Cocktail Popsicles

Δροσερά, γευστικά και ανεβαστικά. Τα ξυλάκια-cocktails είναι ήδη δημοφιλή στο εξωτερικό και, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, είναι ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά πάρτι στο σπίτι. Εμείς συγκεντρώσαμε 2 από τις πιο δημοφιλείς συνταγές για να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Για όλες τις συνταγές θα χρειαστείτε χάρτινα ποτηράκια για πάρτι και ξυλάκια παγωτού.

Ροδάκινα και Bourbon

Bourbon-Peached-and-Cream-Popsicles_Endless-Simmer

Για 20 ξυλάκια θα χρειαστείτε:

1 μπολ με ώριμα πολτοποιημένα ροδάκινα

¼ της κούπας Bourbon (ελληνιστί αμερικάνικο ουίσκι)

½ της κούπας σιρόπι για κοκτέιλς

2 κεσεδάκια γιαούρτι

Συνταγή: Ρίχνετε το ουίσκι με τον πολτό από ροδάκινα στο ίδιο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα, προσθέστε το σιρόπι και το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Ισομοιράστε το μείγμα στα ποτηράκια και βάλτε τα στην κατάψυξη για δύο ώρες. Έπειτα, τοποθετείστε τα ξυλάκια στο κάθε ποτηράκι ξεχωριστά και αφήστε τα στην κατάψυξη για άλλες 5 με 6 ώρες. Όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρετε, ξεφλουδίστε τα χάρτινα ποτηράκια γύρω από τα παγωμένα κοκτέιλς και… στην υγειά σας!

Καρπουζομοχίτο

Watermelon-Mojito-Endless-Simmer-379x500

Για μια ντουζίνα θα χρειαστείτε:

200 γραμμάρια χυμό καρπουζιού (προσοχή να λείπουν τα κουκούτσια πριν βάλετε τα κομμάτια στο μίξερ)

200 γραμμάρια ελαφρύ ρούμι

50 γραμμάρια χυμό lime

25 γραμμάρια χυμό μέντας (θα χρειαστείτε μισή κούπα ζάχαρη, μισή κούπα νερό και μία κούπα με φύλλα μέντας)

400 γραμμάρια μαγειρική σόδα

Συνταγή: Ρίξτε όλους τους χυμούς και το ρούμι σε ένα shaker και αναμείξτε τα υλικά όσο πιο καλά μπορείτε. Έπειτα τοποθετείστε το μείγμα στα ποτηράκια και αφήστε ένα μικρό περιθώριο για τη μαγειρική σόδα. Αφού ρίξετε και τη σόδα και ανακατέψετε, αφήστε τα ποτηράκια για δύο ώρες στην κατάψυξη. Βάλτε τα ξυλάκια σε κάθε κυπελάκι και μετά ξαναβάλτε τα ποτηράκια στην κατάψυξη. Μην σερβίρετε τα καρπουζομοχίτο αν δεν περάσουν τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν τα σερβίρετε να προετοιμάσετε τους φίλους σας ότι λιώνουν γρήγορα, οπότε καλά γλειψίματα!

Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, να ακούω τις συζητήσεις των περαστικών και να σκαλίζω πράγματα που δεν έπρεπε να σκαλίζω. Κι αν τότε ήθελα να γίνω ντέντεκτιβ, τελικά έγινα δημοσιογράφος. Αγαπώ τα ταξίδια, τις παραστατικές τέχνες, το σχέδιο και τη μόδα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όμως θεωρώ τη Βουδαπέστη, την πόλη όπου έζησα για ένα μικρό διάστημα, κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου. Και τέλος, σαν παιδί Παντείου κι εγώ, ταυτίζομαι με τη φράση «πρώτα σου φεύγει το χούι και μετά η Πάντειος».

Be first to comment

Solve : *
30 ⁄ 6 =