Τσιπς παντζαριου με θαλασσινο αλατι και θυμαρι

SVpost_131223_a

Το ξέρω ότι είναι η ώρα του κουραμπιέ, του μελομακάρονου, του γεμιστού κρέατος, της πατάτας και άλλων εορταστικών εδεσμάτων, θέλησα, όμως, να σας προτείνω ένα εναλλακτικό πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως ορεκτικό στα γιορτινά τραπέζια σας, ως συνοδευτικό κρασιού ή μπύρας μαζί με τους ξηρούς καρπούς ή ως ένα υγιεινό σνακ ανάμεσα στα πλούσια γεύματα των ημερών.

Για τα chips παντζαριού θα χρειαστείτε:
2 παντζάρια μεσαίου μεγέθους
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
θυμάρι, φρέσκο ή αποξηραμένο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις. Καθαρίστε τα παντζάρια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες 1,5 χιλιοστού. Χρησιμοποιήστε, κατά προτίμηση, ένα μαντολίνο για να κόψετε φέτες ομοιόμορφου πάχους. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και κόψτε τις φέτες με προσοχή. Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ ανακατέψτε καλά τις φέτες του παντζαριού με το ελαιόλαδο. Απλώστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τις για 35-40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την ένταση του φούρνου και στο τέλος χρειάζεται προσοχή, ώστε να μην παραψηθούν τα chips. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Καθώς κρυώνουν, γίνονται και πιο τραγανά. Σερβίρετε με λίγο θυμάρι και με θαλασσινό αλάτι (χρησιμοποίησα το ροζ θαλασσινό αλάτι από εδώ).

SVpost_131223_b

SVpost_131223_c

0 replies


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *