Τσιπς παντζαριου με θαλασσινο αλατι και θυμαρι

SVpost_131223_a

Το ξέρω ότι είναι η ώρα του κουραμπιέ, του μελομακάρονου, του γεμιστού κρέατος, της πατάτας και άλλων εορταστικών εδεσμάτων, θέλησα, όμως, να σας προτείνω ένα εναλλακτικό πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως ορεκτικό στα γιορτινά τραπέζια σας, ως συνοδευτικό κρασιού ή μπύρας μαζί με τους ξηρούς καρπούς ή ως ένα υγιεινό σνακ ανάμεσα στα πλούσια γεύματα των ημερών.

Για τα chips παντζαριού θα χρειαστείτε:
2 παντζάρια μεσαίου μεγέθους
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
θυμάρι, φρέσκο ή αποξηραμένο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις. Καθαρίστε τα παντζάρια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες 1,5 χιλιοστού. Χρησιμοποιήστε, κατά προτίμηση, ένα μαντολίνο για να κόψετε φέτες ομοιόμορφου πάχους. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και κόψτε τις φέτες με προσοχή. Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ ανακατέψτε καλά τις φέτες του παντζαριού με το ελαιόλαδο. Απλώστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τις για 35-40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την ένταση του φούρνου και στο τέλος χρειάζεται προσοχή, ώστε να μην παραψηθούν τα chips. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Καθώς κρυώνουν, γίνονται και πιο τραγανά. Σερβίρετε με λίγο θυμάρι και με θαλασσινό αλάτι (χρησιμοποίησα το ροζ θαλασσινό αλάτι από εδώ).

SVpost_131223_b

SVpost_131223_c

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

Be first to comment

Solve : *
27 + 8 =