Μπισκοτα με Καρυδα

Φέτος το καλοκαίρι ανακάλυψα τα παρακάτω μπισκότα χάρις τη μαμα του φίλου μου Κυριάκου.

φωτογÏ-αφία 3

Η συνταγή, όπως θα δείτε παρακάτω, είναι πολύ εύκολη και απλή. Χμμ και το αποτέλεσμα.. πραγματικά δεν νομίζω πως μπορώ να περιγράψω με λέξεις τη νοστιμιά τους. Έτσι, στο σημείο αυτό, πρέπει να ευχαριστήσω την κ.Μενεγάκη γιατί στο βίντεο αυτό https://www.youtube.com/watch?v=eaZSMPYUo4Q με βοηθά να σας περιγράψω την γεύση τους ( ασχέτως αν δοκιμάζει κάτι αλλο τα σχόλια θα μπορούσαν να είναι τα ίδια).

 

Υλικά

– 5 κούπες φουντούκι
– 1/5 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
– 2 ασπράδια
– 2 κούπες ζάχαρη άχνη
– λίγο ανθόνερο
– τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και τη ζάχαρη και τα θρυματίζουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Αναμυγνείουμε τα φουντούκια και τη ζάχαρη μαζί με την μαρέγκα προσθέτοντας 5 κ.γ. ανθόνερο και ζυμώνουμε το μείγμα.

φωτογραφία 1
Πλάθουμε τα μπισκότα στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά (περίπου).

φωτογραφία 2

Αφού ψηθούν, βουτάμε το καθένα ξεχωριστά για δευτερόλεπτα σε ανθόνερο. Τα πασπαλίζουμε με καρύδα και μετά με άχνη ζάχαρη.

1458706_10202864148584581_2495886108854501553_n

Γέννημα-θρέμα Ρόδου. Πλέον ζω στη Θεσσαλονίκη. Από-πιο-μικρή ήμουν περίεργη για τα πάντα και ήθελα να μαθαίνω ό,τι καινούργιο υπήρχε. Δεν άργησα να καταλάβω ότι η δημοσιογραφία ήταν αυτό που ήθελα να ακολουθήσω. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι με το ελεύθερο ρεπορτάζ. Τα περιοδικά, οι ταινίες, το ραδιόφωνο, το φαγητό και η Alfie (το jack russel μου) είναι οι αδυναμίες μου.

Be first to comment

Solve : *
30 × 14 =