Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την αίσθηση ωριμότητας (και πολύ συχνά πολυτελείας, ευχαριστώ Mad Men) που μπορεί να σου προσφέρει μια πλούσια σπιτική κάβα όπως θα μας αποδείξει ευθύς αμέσως το Darling Mag (αγαπημένο μας συνεργάτης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού). Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να βγαίνεις έξω με τους φίλους σου στο αγαπημένο σου μπαρ ή εστιατόριο αλλά σίγουρα αξίζει να αναφερθεί κανείς στο πόσο χρόνο, ενέργεια αλλά και λεφτά εξοικονομεί κανείς φτιάχνοντας που και που ένα κλασικό ποτό στο σπίτι και πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι αυτό. Με τους φίλους στο σπίτι φυσικά!
View More: http://morganashleyphotography.pass.us/pelligrino-bar-cart
Αρχικά μπορεί να πελαγώσεις με την σκέψη “από που να ξεκινήσω”; Tι χρειάζομαι; Τι δεν χρειάζομαι; Από τις γαρνιτούρες μέχρι το Grand Marnier, φτιάξαμε έναν εύχρηστο οδηγό σχετικά με τα τέσσερα κύρια στοιχεία τα οποία πρέπει να έχει ένα ευυπόληπτο σπιτικό μπαρ. H διαδικασία δεν είναι κουραστική και θα βοηθήσει να δώσεις εορταστικό, χαρούμενο (υπεύθυνα!) και λαμπερό χρώμα στις γιορτές σου. 
 
1. ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ. 
Το άλφα και το ωμέγα για κάθε σπιτική κάβα, είναι φυσικά τα οινοπνευματώδη ποτά . Είναι η βάση για κάθε κοκτέιλ και έχοντας τα παρακάτω θα είσαι έτοιμος να σερβίρεις μια μεγάλη ποικιλία κλασικών ποτών εύκολα και γρήγορα. 
 
Ουίσκι: Απεσταγμένο από ζυμωμένους σπόρους σιτηρών, κυρίως καλαμποκιού και κριθαριού, ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια. Οι διάφοροι τύποι του εξαρτώνται από το που έχει φτιαχτεί η που έχει ωριμάσει και έτσι διακρίνουμε πέντε διαφορετικούς τύπους: Σκωτσέζικο, Ιρλανδικό, Καναδικό, Bourbon και Rye. 
 
Τζιν: Αντλεί το μεγαλύτερο τμήμα του αρώματος του από τους καρπούς αρκεύθου.
 
Βότκα: Φτιαγμένο από την απόσταξη ζυμωμένων σπόρων η πατάτας. 
 
Τεκίλα: Φτιάχνεται από το φυτό αγαύη. Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη: Blanco, Reposado ( ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για μικρό χρονικό διάστημα) και Anejo (ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα). 
 
Ρούμι: Φτιάχνεται με απόσταξη από προϊόντα ζαχαροκάλαμου όπως η μολάσα ή ο χυμός ζαχαροκάλαμου. Υπάρχουν τρία είδη: Light (Χωρίς ωρίμανση), Spiced και Dark (με ωρίμανση). 
 
Μπραντι: Φτιάχνεται από απόσταξη κρασιού που προέρχεται από διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας όπως π.Χ Cognac, Armagnac κλπ.  
View More: http://morganashleyphotography.pass.us/pelligrino-bar-cart
 
2. ΛΙΚΕΡ 
Το λικέρ φτιάχνεται με απόσταξη οινοπνεύματος στο οποίο έχουν προστεθεί αρωματικά, γλυκαντικά, φρούτα, , βότανα, μπαχαρικά , άνθη από λουλούδια ή ξηροί καρποί. Ο σκοπός τους είναι να προσθέσουν άρωμα , βάθος και να αυξήσουν την περιεκτικότητα σε αλκοόλ ενός κοκτέιλ, παρότι τα ίδια τα λικέρ έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα από τα συνήθη οινοπνευματώδη ποτά.
 
Vermouth- Γλυκό και ξηρό
Frangelico-Φουντούκι
Amaretto-Αμύγδαλο
Cointreau-Πορτοκάλι
Drambuie-Ουίσκι, Μέλι, Μπαχαρικά και βότανα
Αψέντι-Απο το φυτό Αρτεμισία
Grand Marnier- Κονιάκ Πορτοκάλι
Triple Sec-Πορτοκάλι
Benedictine-Βότανα
Kahlua- Ρούμι με άρωμα καφέ
Irish Cream-Κρέμα και Ιρλανδέζικο Ουίσκι  
 
3. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ
Χρησιμοποιούνται κυρίως για να προσθέσουν όγκο στο κοκτέιλ και να απαλύνουν την γεύση του αλκοόλ έτσι ώστε το ποτό μας να είναι πιο εύγευστο ή ευκολόπιοτο. Οι γαρνιτούρες δεν έχουν μόνο σκοπό να κάνουν ένα κοκτέιλ ευπαρουσίαστο αλλά μπορεί να προσθέσουν στο άρωμα και να αναδείξουν το μοναδικό γευστικό του προφίλ.  
 
San Pellegrino – Μεταλλικό Νερό
Tonic
Cola 
Μπύρα απο Ginger
Xυμός βατόμουρου
Γρεναδίνη
Κύβοι ζάχαρης/Σιρόπι
Λεμόνι-Πορτοκάλι- Lime
Κεράσια
Ελιές
Μέντα
View More: http://morganashleyphotography.pass.us/pelligrino-bar-cart
 
4. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ 
Παρότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά από τα πράγματα που ήδη έχεις μέσα στην κουζίνα σου , το να έχεις κάποια συγκεκριμένα εξαρτήματα στο μπαρ σου , θα κάνει σίγουρα τα πράγματα πιο εύκολα . Επίσης, με τις μεζούρες θα εξασφαλίσεις τις κατάλληλες αναλογίες στα ποτά σου έτσι ώστε αυτά να είναι πάντα πετυχημένα.
Σεικερ για κοκτέιλ
Μεζουρα/Δοσομετρητης
Γουδι/Γουδοχερι
Στραγγιστήρι
Αποφλοιωτης χεριου
Επιφάνεια κοπής
Παγοθήκες και λαβίδες για παγάκια
Κουταλάκια για ανακάτεμα
Ανοιχτήρια.
 
Με τη νέα χρονιά να πλησιάζει, ίσως είναι ο κατάλληλος καιρός να ξεκινήσεις με αυτή τη λίστα. Παρόλα αυτά μη βιαστείς: όπως μια ωραία συλλογή τέχνης έτσι και μια καλή κάβα χτίζεται σιγά-σιγά, μελετημένα και γεμίζει με τα πράγματα που σου αρέσουν περισσότερο απ’ όλα. Χρησιμοποίησε τις βραδιές που βγαίνεις έξω για να πάρεις ιδέες και στη συνέχεια σκέψου ποια πράγματα σου χρειάζονται για να τις πραγματοποιήσεις στο σπίτι. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορείς να σερβίρεις υπέροχα κοκτέιλ στην άνεση του σπιτιού σου.