Έχεις δοκιμάσει πολλές φορές να βελτιώσεις τη διατροφή σου και να γεμίσεις τον οργανισμό σου με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά; Σου φαίνονται όμως όλες αυτές οι τροφές άνοστες και βαρετές;

Σου έχουμε τη λύση, είμαι σίγουρη πως αυτή η συνταγή θα σου αλλάξει γνώμη και φυσικά θα τη λατρέψεις, ιδανική επιλογή για ένα super πρωινό γεύμα!

Συστατικά:

2 φλιτζάνια βρώμη | 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα | 2 κουταλιές από σπόρους chia | 2 κουταλιές από λιναρόσπορο | 1/4 φλιτζάνι μέλι | 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια | 1 πρέζα αλάτι | 1 πρέζα κανέλα | 2 κουταλιές της σούπας κακάο | 1 φλιτζάνι chips μπανάνας ψιλοκομμένα | 1/2 φλιτζάνι καρύδα τεμαχισμένη , χωρίς ζάχαρη | 2 κουταλιές γύρη μέλισσας

Εκτέλεση:

Ρυθμίζουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα καρύδια και τους σπόρους. Σε ένα μικρό δοχείο, ανακατεύουμε το  μέλι, το λάδι καρύδας και τη βανίλια. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από το περιεχόμενο του μεγαλύτερου μπολ, αναδιπλώνοντας με μία σπάτουλα για να το καλύψουμε προσεκτικά. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το μείγμα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ομαλό επίπεδο, πασπαλίζουμε με την κανέλα και το αλάτι. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 25′ με 30′ έως η βρώμη να πάρει ένα καφέ χρυσό κίτρινο χρώμα. Το ταψί πρέπει να είναι στη μέση του φούρνου και πρέπει να ανακατεύουμε κάθε 10′ καθώς αυτό ψήνεται. Όσο το μούσλι (granola) είναι ακόμα ζεστό προσθέτουμε κακάο, τα chips μπανάνας, την τεμαχισμένη καρύδα, τη γύρη μέλισσας, διπλώνουμε προσεκτικά για να ενωθούν. Αφήνουμε  το μείγμα να κρυώσει εντελώς και τότε το μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Ιδανικό για να να πασπαλιστεί πάνω από γιαούρτι ή από κάποιο smothie, μπορεί να αντικαταστήσει τα δημητριακά ή να καταναλωθεί σκέτο ως σνακ.

*όλες οι κουταλιές αναφέρονται σε κουταλιές σούπας.

συνταγή και εικόνα από το Eat Boutique