Αυγα σε σαλτσα ντοματας με πιπεριες, γιαουρτι και φρυγανισμενο ψωμι

SVpost_140624_a

SVpost_140624_b

Αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο, οικονομικότατο, ελαφρύ και για όλες τις ώρες, breakfast, brunch ή brinner! Δοκιμάστε το με δροσερό γιαούρτι και ζεστό φρυγανισμένο ψωμί για ένα πλήρες γεύμα! Τα υλικά για 2 άτομα είναι:

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

2 πιπεριές (μια πράσινη, μια φλωρίνης) κομμένες σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κούπες σάλτσα ντομάτας (ή 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι)

3-4 αυγά

αλάτι, πιπέρι

γιαούρτι

Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, τις πιπεριές, το σκόρδο και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο αλάτι ακόμα και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να δείτε ότι η σάλτσα χάνει τα υγρά της. Με ένα κουτάλι, ανοίξτε τρύπες στη σάλτσα κάνοντας χώρο για να σπάσετε μέσα τα αυγά. Σπάστε τα αυγά και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμα τα ασπράδια. Αν θέλετε ρευστό τον κρόκο, καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι μόλις ρίξετε τα αυγά και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Για πιο σφιχτό κρόκο μαγειρέψτε 5 λεπτά χωρίς καπάκι και καλύψτε το τηγάνι μόνο προς το τέλος. Σερβίρετε με μια γεμάτη κουταλιά τη σούπας γιαούρτι, μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

SVpost_140624_c

SVpost_140624_d

Η Μαρία είναι αρχιτέκτονας. Μεγάλωσε, σπούδασε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Προτιμά το λευκό και τα φυσικά υλικά στο χώρο της, αλλά και στους χώρους που σχεδιάζει. Αγαπά το υγιεινό φαγητό και ειδικά το πρωινό! Και τη σοκολάτα, εννοείται! Αν δεν βρίσκεται στο γραφείο, στην κουζίνα ή αν δε φωτογραφίζει τα πρωινά της στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, τότε σίγουρα κινείται μεταξύ τραμπάλας και τσουλήθρας πίσω από ένα αεικίνητο εναμισάχρονο. Στη στήλη Food | Recipes κάθε εβδομάδα θα δείτε συνταγές για εύκολα, ελαφριά πιάτα και tips για την κουζίνα σας.

1 Comment

Leave a Reply

Solve : *
32 ⁄ 4 =