SVpost_140411_a Πώς θα σας φαινόταν μια αυγόφετα γεμιστή με γαλοπούλα και cheddar για το πρωινό ή το brunch σας αυτό το σαββατοκύριακο; Είναι μια εκδοχή της κλασσικής αυγόφετας που όσοι την έχουν δοκιμάσει, περιμένουν πότε θα την ξαναδοκιμάσουν και συνήθως αυτό συμβαίνει στο επόμενο δεκάλεπτο. Τα υλικά για αυτές τις αυγόφετες είναι 2 αυγά 1/4 κούπας γάλα 1 πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι φέτες ψωμιού πάχους 2 εκατοστών γαλοπούλα τυρί cheddar ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει εύκολα Το ξέρω ότι συνήθως για τις αυγόφετες χρησιμοποιούμε ψωμί κάποιων ημερών, σας προτείνω, όμως, για αυτές να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό φρέσκο ψωμί, όπως μια φόρμα. Θα είναι οι πιο αφράτες αυγόφετες που θα έχετε φτιάξει ποτέ. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε μια σχισμή στη μια πλευρά της φέτας του ψωμιού, κόψτε τη στη μέση μέχρι το 1/3 της περίπου. Με ένα άλλο μικρό μαχαιράκι συνεχίστε κόβωντας εσωτερικά δημιουργώντας μια τσέπη. Γεμίστε τη με μια φέτα τυρί και μια φέτα γαλοπούλα και βουτήξτε τη φέτα στο μίγμα του αυγού και από τις δύο πλευρές, όπως κάνετε στις απλές αυγόφετες. Τηγανίστε τη σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε με πέστο βασιλικού, φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγα φύλλα ρόκας. Καλή επιτυχία! SVpost_140411_b SVpost_140411_c