Δεν είναι αυτή μια από τις πιο όμορφες εικόνες για να ξεκινήσετε τη μέρα σας; Αυγά τηγανητά μέσα σε φέτες πιπεριάς. Χρησιμοποιήστε πράσινες ή πολύχρωμες πιπεριές για να κάνετε δαχτυλίδια μέσα στο οποία θα τηγανίσετε τα αυγά σας. Το αποτέλεσμα είναι γευστικό και πανέμορφο και έχετε με μια κίνηση την πρωτεΐνη και τις βιταμίνες που χρειάζεστε στο πρωινό σας.

Δεν υπάρχει συνταγή, απλά τρεις κινήσεις. Κόψτε τις πιπεριές σε χοντρές φέτες ενός εκατοστού περίπου. Χρησιμοποιήστε τα πιο μεγάλα δαχτυλίδια, αυτά από το κέντρο της πιπεριάς. Αλείψτε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και βάλτε το σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Τοποθετήστε τις πιπεριές και σπάστε μέσα ένα αυγό σε κάθε δαχτυλίδι πιέζοντας το λίγο, ώστε να αποφύγετε τη διαρροή του ασπραδιού. Ακόμα και να φύγει λίγο ασπράδι έξω από τις πιπεριές το αφαιρείτε μετά. Σκεπάστε με ένα καπάκι μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά στο βαθμό που σας αρέσουν, με ρευστό ή πιο σφιχτό κρόκο.

Μαρία Πρασσά, (θα την βρεις και στο breadandtea)