Αναβαθμισε την κουζινα σου σε 4 κινησεις

Η κουζίνα είναι ένα από τα βασικότερα δωμάτια ενός σπιτιού. Οι δυνατότητες για την διαμόρφωσή της είναι απεριόριστες, όμως τις περισσότερες φορές σε πιάνει πονοκέφαλος όταν σκέφτεσαι το budget που πρέπει να έχεις για να γίνει όπως την φαντάζεσαι. Και όχι άδικα, αφού ο σχεδιασμός της ή η ανακαίνιση της κοστίζουν αρκετά. Ποιος είπε όμως ότι δεν μπορείς να ανανεώσεις την κουζίνα σου, να την φέρεις στο σήμερα ή να της δώσεις το στυλ που θέλεις με το μικρότερο δυνατό budget; Το παν είναι να σκεφτείς δημιουργικά και να χρησιμοποιήσεις όσα περισσότερα από τα παρακάτω τρικ μπορείς.

Τα πλακάκια

1

Αν η κουζίνα σου είναι παλιά, αλλά τα ντουλάπια της δεν έχουν φθορές, τότε μάλλον εκείνο που σε ενοχλεί είναι τα πλακάκια του τοίχου. Το σχέδιο ενός πλακιδίου μαρτυρά και την εποχή που έχει φτιαχτεί μια κουζίνα, αφού κάθε δεκαετία έχει τη δική της μόδα. Κάνε λοιπόν update στην κουζίνα σου αλλάζοντας τα πλακάκια του τοίχου. Ο χώρος αμέσως θα ανανεωθεί και όλοι θα νομίζουν ότι ανακαίνισες την κουζίνα σου.

Ο φωτισμός

2

Σε κάθε χώρο ο φωτισμός είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία. Μπορεί μέχρι σήμερα να μην του είχες δώσει μεγάλη προσοχή, όμως ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναβαθμίσει ακόμα και την παλιά σου κουζίνα. Αν για παράδειγμα ονειρευόσουν να έχεις κρυφό φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια σου, κανένα πρόβλημα! Αγόρασε μερικά ειδικά φωτιστικά και τοποθετησέ τα στο σημείο που θέλεις. Είναι οικονομικά και σου δίνουν το επιθυμητό εφέ

Αποθηκευτικός χώρος

3

Η κουζίνα σου είναι μικρή; Ή από καιρό σκέφτεσαι να βγάλεις μερικά ντουλάπια γιατί είναι παλιά; Ωραία ιδέα! Αντικατέστησε τα πάνω ντουλάπια με σιδερένια ή ξύλινα ράφια. Ο χώρος αμέσως θα γίνει industrial. Για μια ακόμα πιο εργοστασιακή πινελιά συνδύασέ τα με μερικά σιδερένια σκαμπό ή καρέκλες.

Ο πάγκος

4

Τα οικονομικά σου δεν είναι στην καλύτερη τους φάση, αλλά δεν αντέχεις να μαγειρεύεις πια σε αυτή την κουζίνα. Τότε σου έχω τη λύση. Μπορείς να αλλάξεις μόνο τον πάγκο. Μια έξυπνη ιδέα ανανέωσης. Επίλεξε κάποιον σε απομίμηση ξύλου ή μαρμάρου για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

www.luthers.gr / www.facebook.com.luthers.gr / instagram: luthers.gr

Φωτός

1: http://witanddelight.com/2016/12/diy-natural-citrus-infused-cleaners-ode-messy-people/

2: http://www.crazychicdesign.com/new-kitchen-reveal/

3: http://thewickerhouse.blogspot.gr/2015/08/kitchen-inspriation.html

4: http://www.bhg.com/home-improvement/renovate-remodel-redecorate/#page=7

Γεννήθηκα στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Η διακόσμηση… μάλλον υπήρχε πάντα μέσα μου, αφού από μικρή μου άρεσε να αλλάζω θέσεις στα έπιπλα. Έτσι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα σπουδάζοντας στο τμήμα αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων της σχολής Βακαλό. Τα επόμενα χρόνια με βρίσκουν σε μια συνεχή καλλιτεχνική αναζήτηση με πολλά διακοσμητικά έργα, αλλά και την ενασχόλησή μου με μια άλλη μεγάλη αγάπη τη δημοσιογραφία. Η ανάγκη για δημιουργία δεν σταματάει ποτέ, έτσι με τον σύντροφό μου υλοποιήσαμε ένα dream project, την διακοσμητική εταιρεία Luther’s,μια ηλεκτρονική πλατφόρμα online διακόσμησης.

Be first to comment