9+1 λογοι για να επισκεφθεις την εκθεση GR80S

event_10728

Σε μια περίοδο όπου αναζητούμε όλο και συχνότερα την απόδραση από τις σκοτεινές γωνιές της καθημερινότητάς μας, η έκθεση GR80S έρχεται να μας θυμίσει μια πιο φωτεινή, ξέγνοιαστη Ελλάδα και να μας γεμίσει με νοσταλγία, αλλά και προβληματισμό.

Από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι και τις 18 Μαρτίου φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με παράλληλες δράσεις στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Με πλούσιο, αυθεντικό οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό της εποχής μας προσφέρει τη δυνατότητα να αναβιώσουμε ως επισκέπτες μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική και πολιτιστική αναδρομή στην Ελλάδα του ’80.

Γιατί λοιπόν αξίζει να επισκεφθείς την έκθεση;

  1. Για να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια ή να γνωρίσεις αυτά των προηγούμενων γενιών (ανάλογα το ηλικιακό group στο οποίο ανήκεις και γελάω σαρκαστικά γιατί γεννήθηκα το 90δυό).
  2. Για να περιηγηθείς σε 18 διαφορετικά θεματικά περίπτερα που αφορούν πολιτική, ΜΜΕ και επικοινωνία, κινηματογράφο, μόδα, τεχνολογία, νεανικές κουλτούρες και πολλά πολλά άλλα.
  3. Για να ξεναγηθείς στο σπίτι του ’80, ένα χώρο διακοσμημένο στο στυλ της δεκαετίας, πολλά από τα στοιχεία του οποίου είτε εξακολουθούν να συναντιούνται σε πολλά σπίτια μέχρι και σήμερα, είτε πλέον αποτελούν vintage κομμάτια.
  4. Για να παρακολουθήσεις στιγμιότυπα από την ταινία Άγγελος.
  5. Για να δεις εξώφυλλα περιοδικών όπως των Cosmopolitan, Elle, Playboy, Super Κατερίνα.img_0344
  6. Για να κάνεις ξανά στο μυαλό σου την ισοτιμία ευρώ – δραχμής μόλις δεις το δεκάρικο, το εκατοστάρικο και το χιλιάρικο.
  7. Για να χαμογελάσεις στην όψη των παλιών σχολικών βιβλίων και να αναρωτηθείς αν ακόμη υπάρχει το ‘Εμείς κι ο κόσμος’
  8. Για να φωτογραφηθείς, όπως και τότε, κρατώντας ένα μολύβι πάνω από ένα ανοιχτό βιβλίο και με φόντο το χάρτη της Ελλάδας 
  9. Για να θαυμάσεις τις μακέτες-κατασκευές από playmobil που αναπαριστούν το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς και τις πολυπληθείς συναυλίες στο ΟΑΚΑ.img_0339
  10. Για να συγκινηθείς με τα χρόνια που περνούν…

Ονομάζομαι Βικτωρία Παπάδη ή αλλιώς Βίκυ, Βικάκι, Βικόνι. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ και παράλληλα, μέλος της εθελοντικής ομάδας Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά, όπου ομολογώ πως βρήκα τον ιδανικότερο για εμένα τρόπο προσφοράς: αγάπη για τα παιδιά μέσα από την τέχνη. Ζωγραφίζω ερασιτεχνικά, είμαι DIY fun και παρακολουθώ θέατρο και κινηματογράφο, όπως ο αδελφός μου αθλητικά, με ευλάβεια δηλαδή. Ακούω ρεμπέτικα, Χαρούλη, Στόκα και πάει λέγοντας. Στο λεωφορείο, όταν δεν κοιμάμαι, είμαι από αυτές τις κοπέλες που χορεύουν, διακριτικά, με τ’ ακουστικά στ’ αυτιά. Θέλω να μάθω ισπανικά για να καταλαβαίνω τους στίχους όταν χορεύω τάνγκο και να γνωρίσω καλύτερα την κουλτούρα των λατίνων. Μου λείπει το μπαλέτο και ένα λαμπραντόρ για να παίρνω αγκαλιές! Έχω φετίχ με τις κρέμες σώματος και τα αρωματικά κεριά. Αγαπημένη μου εποχή είναι το καλοκαίρι, για τους προφανείς λόγους, αλλά και για αυτές τις νυχτερινές, ατέλειωτες συζητήσεις στις ακρογιαλιές και τα μπαλκόνια.

Be first to comment