Για κάθε fashion show οι σχεδιαστές ετοιμάζονται πυρετωδώς, αφού εκεί πρόκειται να παρουσιάσουν τις νέες τους δημιουργίες. Οι ίδιοι αλλά και ολόκληρη η ομάδα του οίκου, επιστρατεύουν ειδικούς για την κατάλληλη διακόσμηση, το σωστό χώρο και τη μουσική που θα συνοδέψει τα μοντέλα στην πασαρέλα.

Fendi – F/W 2007

fendi-fw-2007-elmundo-es
Fendi-FW-2007- source: elmundo.es

Το 2008 ο γνωστός οίκος Fendi μας εντυπωσίασε ευχάριστα παρουσιάζοντας τη συλλογή του με φόντο το Σινικό Τείχος της Κίνας. Φυσικά μιλάμε για μια επίδειξη υπερπαραγωγή με κόστος που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πασαρέλα του κόσμο, σε υπερυψωμένο σημείο, στο ανακαινισμένο τμήμα του Σινικού Τείχους.

Chanel – F/W 2014

Chanel- FW-2014- source: Vogue.com
Chanel- FW-2014-
source: Vogue.com

Το Grand Palais μετατράπηκε σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ γεμάτο με προϊόντα του οίκου Chanel. Το σκηνικό ήταν γεμάτο χρώματα, διαδρόμους, ράφια, τρόφιμα και φρούτα. Έμοιαζε με αληθινό πολυκατάστημα. Μέχρι και τα μοντέλα κρατούσαν καρότσια και καλάθια. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του σόου ο χώρος λεηλατήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Chanel – F/W 2010 Ο οίκος Chanel αφήνει ξανά το στίγμα του στην ιστορία των fashion show. Για την κολεξιόν Fall/Winter 2010 τοποθέτησε πραγματικό παγόβουνο από την Σκανδιναβία, ύψους 9 μέτρων και 240 τόνων.

Chanel-FW-2010 Source: Ηarpers Βazaar
Chanel-FW-2010 Source: Ηarpers Βazaar

Louis Vuitton – S/S 2014

Λίγο το εντυπωσιακό σκηνικό, λίγο οι φήμες για την αποχώρηση του Marc Jacobs, δημιουργούσαν ένα μυστήριο γύρω από το σόου. Το εντυπωσιακό συντριβάνι, οι κυλιόμενες σκάλες, το ποδήλατο και ο σιδηροδρομικός σταθμός “γέμισαν” το σκηνικό αλλά το κλίμα παρέμενε νοσταλγικό και λυπητερό. Οι φήμες ίσχυαν και ο γνωστός σχεδιαστής δήλωση την παραίτησή του λίγες ώρες αργότερα.

louis-vuitton-ss-2014-stylus
Louis Vuitton-SS-2014 Stylus.com

Pierre Cardin S/S 2008 Ο Pierre Cardin με αφορμή τα 30 χρόνια συνεργασίας με την Κίνα, δημιούργησε και παρουσίασε 200 φορέματα στο Dunhuang Singing Sand Mountains. Το τοπίο φυσικά ήταν υπέροχο και ταίριαζε απόλυτα με το ύφος της συλλογής του.

pierre-cardin-ss-2008-pierre%c2%b7cardin
Pierre Cardin-SS-2008

Louis Vuitton F/W 2012 Ο οίκος Louis Vuitton τοποθετεί στο σκηνικό της επίδειξης ένα ατμοκίνητο τρένο αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό ήταν αρκετό για να μείνει στην ιστορία με τα πιο ακριβά σόου. Ο Marc Jacobs επανέλαβε το ίδιο σκηνικό Σαγκάη για να γιορτάσει το άνοιγμα του πρώτου οίκου Vuitton στην Κίνα.

Louis Vuitton-FW 2012
Louis Vuitton-FW 2012