Το κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα δημοφιλές πιάτο που μπορείς να το βρεις σε όλα τα εστιατόρια αλλά και σε διάφορες street food αγορές στη Σιγκαπούρη. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι ότι συνήθως σερβίρεται με σάλτσα τσίλι. Υπάρχει λοιπόν ένας πάγκος street food που έχει ξεχωρίσει.

Chan Hong Meng poses for a photo at his Hong Kong Chicken Rice and Noodle stall at Chinatown Complex on July 24, 2016 in Singapore. Chan was awarded a one-star rating by Michelin on July 21, making him one of the first street food hawkers to be awarded in the guide's history.

Εκεί ο κύριος Meng έχει καταφέρει κάτι μαγικό. Κατάφερε με αυτό το πιάτο του που στοιχίζει μόλις $1.42 να κερδίσει ένα από τα πρώτα, πολυπόθητα βραβεία Michelin για το 2016. Το μικρό του μαγαζάκι λοιπόν θα το βρεις στο Chinatown Complex Market and Food Centre. Όταν θα φτάσεις εκεί με το καλό, φρόντισε να δοκιμάσεις και τις άλλες σπεσιαλιτέ του όπως το ψητό χοιρινό, τα ψητά κοτόπουλα αλλά και τα noodles κοτόπουλου.

Βρήκαμε το φθηνότερο πιάτο με βραβείο Michelin στον κόσμο

Φυσικά η δημοσιότητα και η απήχηση που είχαν τα πιάτα του μετά τη βράβευση ανάγκασαν τον κύριο Meng να ανοίξει ένα δεύτερο μαγαζί μερικά μέτρα μακριά. Τώρα πλέον και τα δύο υπάρχουν στον κατάλογο Michelin Guide Singapore του 2017. Όμως η εξάπλωση δε σταμάτησε εκεί. Πλέον το δημοφιλές αυτό πιάτο μπορούμε να το φάμε στην Ταϊβάν, στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία και πολύ πρόσφατα και στη Μελβούρνη.

Κάπως έτσι ο Chan Hong Meng από ένα μικρό πάγκο σε μια αγορά της Σινγκαπούρης θα βρίσκεται πλέον ανάμεσα σε 5 διαφορετικές χώρες και ανάμεσα σε χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Thumbd up από εμάς.