Η νεα ταση με τις One-Pan συνταγες

desktop89

Αγαπάμε το μαγείρεμα, αγαπάμε το καλό και δη σπιτικό φαγητό. Αν δεν υπήρχε η λάντζα σίγουρα όλα θα ήταν πιο φωτεινά στις ζωές μας. Οι στοίβες μαζεύονται και εσύ κάθεσαι ανήμπορη και τις κοιτάς γιατί κάπου βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι εσένα η μαμά σου δε σε σπούδασε για να πλένεις πιάτα. Μπορεί η νέα τάση με τις One-Pan συνταγές να μας έρχεται από το εξωτερικό αλλά είμαι σίγουρη ότι θυμάσαι τη μαμά σου να τα ρίχνει όλα σε μια κατσαρόλα και μετά από λίγη ώρα να βγαίνει κάτι πεντανόστιμο.

Οι Ιταλοί το κάνουν στο creamy rissoto, οι Ισπανοί το κάνουν στην paella, οι Γάλλοι το κάνουν στο cassoulet και οι Έλληνες στο μπριάμ.

Αυτή η τάση έχει έρθει με καινούργιες, βελτιωμένες συνταγές για να σου λύσει τα χέρια. Το μαγείρεμα γίνεται πιο εύκολο, πιο γρήγορο και πιο ευχάριστο. Όπως λένε και οι ισχυροί υποστηρικτές του, το one-pan meal οφείλει να έχει όλα τα υλικά του μέσα στην κατσαρόλα και να το κάνει καλά.

Αν και εσύ κουράζεσαι με το πλύσιμο και με τα πολλά σκεύη τότε ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η τάση θα σε ενθουσιάσει.

Ανοιξιάτικο κοτόπουλο με νότες λεμονιού

3tirvissawyawqa4xy7pmd

Υλικά:

  • Ένα μεγάλο κοτόπουλο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 βολβός μάραθο
  • 1 πράσο
  • 1 κούπα σπαράγγια
  • 1 κούπα φρέσκος αρακάς
  • 1 κούπα κουκιά
  • μισό ματσάκι μαϊντανός
  • μισό ματσάκι φρέσκος άνιθος
  • 600ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κούπα πράσινες ελιές
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:   

  • Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε φτερά, πόδια και στήθος.
  • Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω στο μάτι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 10′ και τα γυρίζουμε και από τις δύο μεριές για να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
  • Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το μάραθο και χωρίζουμε το πράσο και το σπαράγκι σε λεπτές φέτες.
  • Στο τηγάνι θα πρέπει να υπάρχουν λίγες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αν υπάρχει παραπάνω είναι καλό να αφαιρεθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το μάραθο και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κάθε λίγη ώρα ανακατεύουμε.
  • Ξανατοποθετούμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45′.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις ελιές και τα κουκιά
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και αφαιρούμε τα κόκαλα. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μπορεί το στιφάδο να είναι πεντανόστιμο, αλλά το επόμενο βήμα θα το απογειώσει. Χτυπάμε το χυμό από τα δύο λεμόνια μαζί με τα αυγά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι πριν βάλουμε το στιφάδο στα πιάτα. Ρίχνουμε μερικές ακόμη σταγόνες ελαιόλαδο και τρίβουμε παρμεζάνα.

Θα με βρεις κάπου ανάμεσα σε λίστες αυτοβελτίωσης και σε ένα πρόγραμμα που πιθανότατα δε μπορείς να στριμώξεις τίποτα άλλο. Έγινα κατά τύχη φαρμακοποιός αλλά ευτυχώς πλέον κατάλαβα το λόγο. Αγαπάω το παρελθόν γιατί αυτό με έφερε εδώ, το Δεκέμβριο γιατί τον βλέπω σαν ένα όμορφο τέλος και μερικούς που κάθονται και με ακούν και ας ξέρουν ότι θα τους πω ξανά τα ίδια. Έχω μάθει αυτά που δε μου αρέσουν να τα αλλάζω και τρέμω τη στιγμή που δε θα μπορώ να το κάνω πια.

Be first to comment